Voor informatie of het maken van een afspraak kunt u telefonisch contact opnemen via 085 - 029 0269 of vul hier het aanmeldformulier in.
Werkwijze header | logopedieToon.nl

Werkwijze

Aanmelden kan telefonisch of via het aanmeldformulier op deze site. Wij zorgen er dan voor dat u zo spoedig mogelijk ingepland wordt bij de voor u meest geschikte logopediste en locatie. 

Logopedie zit in het basispakket en wordt volledig vergoed door de zorgverzekeraar. Een verwijzing van een arts is meestal wel noodzakelijk. 

Logopediekosten, voor volwassenen (boven de 18 jaar), tellen mee bij het verplichte eigen risico. Bij kinderen wordt logopedie volledig vergoed en is er geen eigen risico. 


Stap 1: Aanmelding

Wanneer u zich telefonisch aanmeldt via 085-0290269 kunt u direct een afspraak maken met een van onze logopedistes. Ook kunt u zich aanmelden via dit aanmeldformulier.

Stap 2: Kennismakingsgesprek

De eerste afspraak staat in het teken van kennismaken. Op basis van dit gesprek formuleren wij de hulpvraag. Mocht u het aanmeldformulier nog niet hebben ingevuld, dan doen we dit samen tijdens dit gesprek. U dient een geldig legitimatiebewijs, de eventuele verwijzing van de arts en het pasje van de ziektekostenverzekering mee te nemen.

Stap 3: Observatie en onderzoek

Na het kennismakingsgesprek vindt een observatie en logopedisch onderzoek plaats (één tot enkele sessies). De bevindingen hiervan bespreken we met u of de ouders/verzorgers. Er wordt een behandelplan opgesteld, waarin de behandeldoelen en evaluatiemomenten samen worden afgesproken.

Stap 4: Behandeling

De behandeling duurt gemiddeld 30 minuten en vindt normaal gesproken in de praktijk plaats. Op medische indicatie behandelen we ook aan huis of op school/MKD. Afhankelijk van de ernst van het probleem, vinden er 1 of 2 behandelingen per week plaats. Indien noodzakelijk wordt, met toestemmingvan u (ouders/verzorgers), informatie met derden gedeeld.

Stap 5: Oefeningen

Om een optimaal resultaat te bereiken worden er in de meeste gevallen oefeningen voor thuis meegegeven. Het thuis oefenen is een belangrijk onderdeel. voor het slagen van de therapie. Bij de behandeling van kinderen zullen de ouders actief betrokken worden. Tijdens het behandelproces wordt er regelmatig geëvalueerd met u, het kind en/of de ouders/verzorgers.

Ziekte of verlof logopediste
Bij ziekte of verlof hanteren wij de afspraak om elkaar onderling te vervangen. Daarnaast communiceren wij ieders vakantieperiode en zorgen wij ervoor dat we niet allemaal tegelijk afwezig zijn. Tevens is het mogelijk om op een andere locatie de logopedie voort te zetten. De continuïteit van de logopedische zorg wordt zodoende gewaarborgd.
 
Verhindering cliënt
De behandelingen vinden plaats volgens afspraak en dienen bij verhindering tenminste 24 uur van te voren te worden afgezegd. 
U kunt ook (tijdig) een bericht achterlaten op de voicemail of een email sturen. De declaraties van de behandelingen worden direct bij de zorgverzekeraar in rekening gebracht. Te laat afgezegde of niet nagekomen afspraken worden bij u persoonlijk in rekening gebracht en worden niet door de zorgverzekeraar vergoed. 

Openingstijden praktijk
Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag zijn wij geopend van 08.00u tot 18.00u met uitzondering van de feestdagen. Op maandag zijn wij ook in de avonduren geopend van 18.00u tot 21.00u. We zijn ook altijd telefonisch bereikbaar via 085 - 029 0269. Daarnaast zijn we altijd bereikbaar via voicemail van de desbetreffende logopedist of via email.

"Ik had erg veel last van speekselverlies aan een kant van mijn mond en sprak volgens mijn vrouw vaker mompelend. Ik weet nu hoe ik hierop kan letten en wat ik moet doen om duidelijker te spreken. "
A. Pieters
82 jaar, Sittard
"Door de presentatietechnieken die de logopedist mij heeft geleerd, weet ik veel beter hoe ik mij op moet stellen tijdens mijn voordracht om mijn publiek te bereiken."
V. Snijders
35 jaar, Landgraaf
"Dankzij de logopedie weet ik nu hoe ik goed kan roepen tijdens de voetbal, zodat ik naderhand niet meer zo'n hese stem heb als eerst."
L. van der Steen
14 jaar, Sittard
"Dankzij logopedie TOON plaats ik mijn tong nu goed en merk ik dat de stand van mijn tanden is verbeterd wat beter is voor mijn beugeltherapie."
R. Renkens
12 jaar, Heerlen
"Door de intensieve begeleiding na mijn hersenbloeding vind ik de woorden weer en kan ik duidelijk maken wat ik wil/denk of voel."
J. de Lahaye
70 jaar, Geleen
"Mijn kind kijkt me beter aan sinds dat we bij de logopedie in behandeling zijn, hij reageert beter op zijn naam en maakt gerichter contact met andere kinderen."
R. Vroemen
38 jaar, Maastricht
"Mijn kind kan dankzij de behandeling van TOON duidelijk vertellen wat ze op school gedaan heeft, haar omgeving begrijpt haar veel beter."
L. Rasmussen
27 jaar, Geleen
"Wij vinden de manier waarop de logopedist met ons kind werkt heel prettig en vertrouwen haar in de aanpak van haar werk."
J. Janssen
40 jaar, Limbricht
"Ik ben heel blij dat logopedie TOON mij van mijn hese stem heeft afgeholpen, ik kan nu weer een hele dag lesgeven zonder hierbij hinder van mijn stem te ondervinden."
W. Cremers
44 jaar, Brunssum
"Mijn kind maakt sinds de therapie bij logopedie TOON betere zinnen, waardoor we hem veel beter begrijpen."
A. Bekkers
32 jaar, Kerkrade
"Mijn kind kan dankzij logopedie TOON verstaanbaar praten, opa en oma verstaan nu veel beter wat zij bedoelt. "
F. Teeuwissen
30 jaar, Heerlen

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het laatste nieuws

© 2019 Logopedie TOON - All Rights Reserved.