Werkwijze

Aanmelden kan telefonisch of via het aanmeldformulier op deze site. Wij zorgen er dan voor dat u zo spoedig mogelijk ingepland wordt bij de voor u meest geschikte logopedist en locatie. 

Logopedie zit in het basispakket en wordt volledig vergoed door de zorgverzekeraar. Een verwijzing van een arts is meestal wel noodzakelijk. 

Logopediekosten, voor volwassenen (boven de 18 jaar), tellen mee bij het verplichte eigen risico. Bij kinderen wordt logopedie volledig vergoed en is er geen eigen risico.

Stap 1: Aanmelding

Wanneer u zich telefonisch aanmeldt via 085-0290269 kunt u direct een afspraak maken met een van onze logopedisten. Ook kunt u zich aanmelden via dit aanmeldformulier.

Stap 2: Kennismakingsgesprek

De eerste afspraak staat in het teken van kennismaken. Op basis van dit gesprek formuleren wij de hulpvraag. Mocht u het aanmeldformulier nog niet hebben ingevuld, dan doen we dit samen tijdens dit gesprek. U dient een geldig legitimatiebewijs, de eventuele verwijzing van de arts en het pasje van de ziektekostenverzekering mee te nemen.

Stap 3: Observatie en onderzoek

Na het kennismakingsgesprek vindt een observatie en logopedisch onderzoek plaats (één tot enkele sessies). De bevindingen hiervan bespreken we met u of de ouders/verzorgers. Er wordt een behandelplan opgesteld, waarin de behandeldoelen en evaluatiemomenten samen worden afgesproken.

Stap 4: Behandeling

De behandeling duurt gemiddeld 30 minuten en vindt normaal gesproken in de praktijk plaats. Op medische indicatie behandelen we ook aan huis of op school/MKD. Afhankelijk van de ernst van het probleem, vinden er 1 of 2 behandelingen per week plaats. Indien noodzakelijk wordt, met toestemming van u (ouders/verzorgers), informatie met derden gedeeld.

Stap 5: Oefeningen

Om een optimaal resultaat te bereiken worden er in de meeste gevallen oefeningen voor thuis meegegeven. Het thuis oefenen is een belangrijk onderdeel voor het slagen van de therapie. Bij de behandeling van kinderen zullen de ouders actief betrokken worden. Tijdens het behandelproces wordt er regelmatig geëvalueerd met u, het kind en/of de ouders/verzorgers.

Ziekte of verlof logopedist

Bij ziekte of verlof hanteren wij de afspraak om elkaar onderling te vervangen. Daarnaast communiceren wij ieders vakantieperiode en zorgen wij ervoor dat we niet allemaal tegelijk afwezig zijn. Tevens is het mogelijk om op een andere locatie de logopedie voort te zetten. De continuïteit van de logopedische zorg wordt zodoende gewaarborgd.

Verhindering cliënt

De behandelingen vinden plaats volgens afspraak en dienen bij verhindering tenminste 24 uur van te voren te worden afgezegd.
U kunt ook (tijdig) een bericht achterlaten op de voicemail of een email sturen. De declaraties van de behandelingen worden direct bij de zorgverzekeraar in rekening gebracht. Te laat afgezegde of niet nagekomen afspraken worden bij u persoonlijk in rekening gebracht en worden niet door de zorgverzekeraar vergoed. 

Openingstijden praktijk

Van maandag tot en met vrijdag zijn wij geopend van 08.00u tot 18.00u met uitzondering van de feestdagen. Op maandag zijn wij ook in de avonduren geopend van 18.00u tot 21.00u. We zijn ook altijd telefonisch bereikbaar via 085 – 029 0269. Daarnaast zijn we bereikbaar via het telefoonnummer van de betreffende logopedist of via email.

 

 

Door de professionele begeleiding is onze zoon nu in staat om goed te kauwen en is onze angst dat hij zich verslikt weggenomen.

S. Jacobs, moeder van Siep 1 jaar, Nieuwstadt
S. Jacobs, moeder van Siep

Mijn kind kan dankzij logopedie TOON verstaanbaar praten, opa en oma verstaan nu veel beter wat zij bedoelt.

F. Teeuwissen 30 jaar, Heerlen
F. Teeuwissen

Mijn kind maakt sinds de therapie bij logopedie TOON betere zinnen, waardoor we hem veel beter begrijpen.

A. Bekkers 32 jaar, Kerkrade
A. Bekkers

Ik ben heel blij dat logopedie TOON mij van mijn hese stem heeft afgeholpen, ik kan nu weer een hele dag lesgeven zonder hierbij hinder van mijn stem te ondervinden.

J. Cremers 44 jaar, Brunssum
J. Cremers

Wij vinden de manier waarop de logopedist met ons kind werkt heel prettig en vertrouwen haar in de aanpak van haar werk.

J. Janssen 40 jaar, Limbricht
J. Janssen

Mijn kind kan dankzij de behandeling van TOON duidelijk vertellen wat ze op school gedaan heeft, haar omgeving begrijpt haar veel beter.

R. Rasmussen 27 jaar, Geleen
R. Rasmussen

Mijn kind kijkt me beter aan sinds dat we bij de logopedie in behandeling zijn, hij reageert beter op zijn naam en maakt gerichter contact met andere kinderen.

R. Vroemen 38 jaar, Maastricht
R. Vroemen

Mijn kind kijkt me beter aan sinds dat we bij de logopedie in behandeling zijn, hij reageert beter op zijn naam en maakt gerichter contact met andere kinderen.

R. Vroemen 38 jaar, Maastricht
R. Vroemen

Door de intensieve begeleiding na mijn hersenbloeding vind ik de woorden weer en kan ik duidelijk maken wat ik wil/denk of voel.

J. de Lahaye 70 jaar, Geleen
J. de Lahaye

Dankzij logopedie TOON plaats ik mijn tong nu goed en merk ik dat de stand van mijn tanden is verbeterd wat beter is voor mijn beugeltherapie.

R. Remkens 12 jaar, Heerlen
R. Remkens

Dankzij de logopedie weet ik nu hoe ik goed kan roepen tijdens de voetbal, zodat ik naderhand niet meer zo’n hese stem heb als eerst.

L. van der Steen 14 jaar, Sittard
L. van der Steen

Door de presentatietechnieken die de logopedist mij heeft geleerd, weet ik veel beter hoe ik mij op moet stellen tijdens mijn voordracht om mijn publiek te bereiken.

V. Snijders 35 jaar, Landgraaf
V. Snijders

Ik had erg veel last van speekselverlies aan een kant van mijn mond en sprak volgens mijn vrouw vaker mompelend. Ik weet nu hoe ik hierop kan letten en wat ik moet doen om duidelijker te spreken.

A. Pieters 82 jaar, Sittard
A. Pieters

Vanaf de eerste keer meteen een klik met ons en ons zoontje. Wat heel erg belangrijk is. Wij zijn super tevreden. Goede samenwerking, duidelijke uitleg, denkt mee, werkt op een leuke, speelse en serieuze manier, super met kinderen enz. Ons zoontje gaat goed vooruit. Wij zijn zeer tevreden.

A. van de Poel, vader van Vik 3 jaar, Maastricht
A. van de Poel, vader van Vik

Zeer kundige en professionele logopediste die vriendelijk is en de klachten van mijn kind serieus neemt.

L. Ortmans, moeder van Liv 5 jaar, Voerendaal
L. Ortmans, moeder van Liv

De klachten werden serieus genomen en gaandeweg werden de behandelingen aangepast. Duidelijke uitleg over het hoe en waarom van de behandeling.

V. Cornelissen 31 jaar, Simpelveld
V. Cornelissen

Goede begeleiding voor, tijdens en na de behandeling. Zeer vriendelijke logopediste en staat altijd klaar om te helpen.

B. Jorissen 42 jaar, Voerendaal
B. Jorissen