Historie

Lotte; “In 2009 heb ik vol enthousiasme en overtuiging mijn eigen logopediepraktijk ‘Logopedie Lotte Gijsen’ opgericht. Ik startte met één praktijk in Kerkrade en al snel breidde ik uit naar een tweede locatie in Sittard, beiden in een (para)medisch centrum. Nu, zoveel jaren later zijn er meerdere locaties in Zuid-Limburg en is het team flink uitgebreid. Naast mijn werk als logopedist stuur ik dan ook dit enthousiaste TOON team aan. Ik zorg ervoor dat er organisatorisch één lijn zit in ons handelen en dat we samen plezier hebben in ons werk. Daarnaast heb ik langere tijd als logopedist op een school voor Speciaal Onderwijs gewerkt.

Tijdens de opleiding werd al snel duidelijk dat mijn passie ligt bij het werken met kinderen. Met name de complexere zorgvragen hebben mijn aandacht. De puzzelstukjes op zijn plek proberen te leggen vind ik telkens weer een uitdaging. Ook het werken in teamverband vind ik erg leuk. Hierbij is het belangrijk over de grenzen van je vakgebied heen te kijken. Door op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen, samenwerkingen aan te gaan met externe partijen en verschillende specialisaties binnen ons team, wordt een behandeling op maat gegarandeerd. Natuurlijk is de eigen motivatie van de cliënt heel belangrijk in het proces. Samen bereiken we resultaat!

Ik probeer de hulpvraag van de cliënt centraal te stellen en ervoor te zorgen dat de cliënt, jong of oud, zo optimaal mogelijk kan participeren in het dagelijks leven. Of dit nou in de communicatie op school is, thuis, op het werk of met familie. Iedere keer probeer ik weer creatief de doelen te behalen om er uiteindelijk voor te zorgen dat de cliënt de beste behandeling krijgt en met een lach naar buiten loopt. Dit hoop ik nog lang te mogen doen!

Sinds 1 januari 2020 is Logopedie TOON een maatschap geworden en zijn Anouk Schrijnemaekers-Bovens en Simone Ramakers-Wijnsema als mede-praktijkeigenaren en nieuwe teamleden bij Logopedie TOON aan de slag gegaan.”

 

Anouk; “Wij zijn alledrie in 2007 afgestudeerd aan de logopedie opleiding op de Hogeschool Zuyd te Heerlen. Sindsdien ben ik werkzaam geweest in een vrijgevestigde praktijk. Hier heb ik 12 jaar met zeer veel plezier gewerkt. Ik heb me in de afgelopen jaren gespecialiseerd in afwijkende mondgewoonten (OMFT), stotteren en pre-verbale logopedie. Daarnaast behandel ik vaak kinderen met spraak- en taalachterstanden.

Ik ben ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici en volg hiervoor regelmatig cursussen om mijn kennis uit te breiden. Daarnaast ben ik lid van de kwaliteitskring OMFT Best(e).

Mijn hart ligt bij het werken met kinderen. Samen met ouders streef ik ernaar om het beste uit ieder kind naar boven te halen. Er is niks mooiers dan de blije gezichtjes van de kinderen, wanneer ze weer iets geleerd hebben. Na jaren met veel plezier in loondienst gewerkt te hebben ben ik zeer enthousiast om nu ook als mede-eigenaar samen met mijn vriendinnen Simone en Lotte Logopedie TOON nóg succesvoller te maken. We hebben een jong, zeer enthousiast en gemotiveerd team, waarmee we samen zorgen voor advies, onderzoek en behandeling op het gebied van communicatie, voor alle leeftijden.”

 

Simone; “Ook ik ben in 2007 afgestudeerd aan de opleiding Logopedie op de Hogeschool Zuyd te Heerlen en ben sindsdien werkzaam als logopedist binnen de vrijgevestigde praktijk. Mijn passie voor dit beroep kwam in eerste instantie voort uit het graag werken met kinderen en het helpen van mensen. Aangezien ikzelf wel een prater ben en communicatie dus een sterke kant is van mijzelf, is dit het perfecte beroep voor mij!

Naast het werken met kinderen ben ik in de loop der jaren ook steeds vaker met volwassenen aan de slag gegaan om ze te ondersteunen binnen hun communicatie op welke manier dan ook. Beide doelgroepen spreken mij aan en juist de variatie maakt het werk extra leuk! Om mijn kwaliteit te blijven waarborgen, ben ik als logopedist ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Paramedici en volg ik hiervoor regelmatig cursussen, workshops en woon ik uiteenlopende bijeenkomsten bij om mijn kennis uit te blijven breiden.

Ik ben gespecialiseerd in larynxmanipulatie, afwijkende mondgewoonten (OMFT) en heb verschillende cursussen gevolgd op het gebied van spraak, taal en fonologie. Ook behandel ik geregeld kinderen met lees- en spellingsproblematiek.

Sinds januari 2020 ben ik samen met Anouk het team van Lotte bij Logopedie TOON komen versterken als praktijkeigenaar en logopedist. Het is een nieuwe en uitdagende stap in mijn carrière en vol goede moed, veel energie en enorm enthousiasme ga ik me hiervoor inzetten om er samen met mijn team iets moois van te maken, waarbij het bieden van de gevraagde hulp aan onze cliënten altijd voorop zal staan!”

 

Praktijkeigenaren Lotte Gijsen, Anouk Schrijnemaekers-Bovens, Simone Ramakers-Wijnsema

Door de professionele begeleiding is onze zoon nu in staat om goed te kauwen en is onze angst dat hij zich verslikt weggenomen.

S. Jacobs, moeder van Siep 1 jaar, Nieuwstadt
S. Jacobs, moeder van Siep

Mijn kind kan dankzij logopedie TOON verstaanbaar praten, opa en oma verstaan nu veel beter wat zij bedoelt.

F. Teeuwissen 30 jaar, Heerlen
F. Teeuwissen

Mijn kind maakt sinds de therapie bij logopedie TOON betere zinnen, waardoor we hem veel beter begrijpen.

A. Bekkers 32 jaar, Kerkrade
A. Bekkers

Ik ben heel blij dat logopedie TOON mij van mijn hese stem heeft afgeholpen, ik kan nu weer een hele dag lesgeven zonder hierbij hinder van mijn stem te ondervinden.

J. Cremers 44 jaar, Brunssum
J. Cremers

Wij vinden de manier waarop de logopedist met ons kind werkt heel prettig en vertrouwen haar in de aanpak van haar werk.

J. Janssen 40 jaar, Limbricht
J. Janssen

Mijn kind kan dankzij de behandeling van TOON duidelijk vertellen wat ze op school gedaan heeft, haar omgeving begrijpt haar veel beter.

R. Rasmussen 27 jaar, Geleen
R. Rasmussen

Mijn kind kijkt me beter aan sinds dat we bij de logopedie in behandeling zijn, hij reageert beter op zijn naam en maakt gerichter contact met andere kinderen.

R. Vroemen 38 jaar, Maastricht
R. Vroemen

Mijn kind kijkt me beter aan sinds dat we bij de logopedie in behandeling zijn, hij reageert beter op zijn naam en maakt gerichter contact met andere kinderen.

R. Vroemen 38 jaar, Maastricht
R. Vroemen

Door de intensieve begeleiding na mijn hersenbloeding vind ik de woorden weer en kan ik duidelijk maken wat ik wil/denk of voel.

J. de Lahaye 70 jaar, Geleen
J. de Lahaye

Dankzij logopedie TOON plaats ik mijn tong nu goed en merk ik dat de stand van mijn tanden is verbeterd wat beter is voor mijn beugeltherapie.

R. Remkens 12 jaar, Heerlen
R. Remkens

Dankzij de logopedie weet ik nu hoe ik goed kan roepen tijdens de voetbal, zodat ik naderhand niet meer zo’n hese stem heb als eerst.

L. van der Steen 14 jaar, Sittard
L. van der Steen

Door de presentatietechnieken die de logopedist mij heeft geleerd, weet ik veel beter hoe ik mij op moet stellen tijdens mijn voordracht om mijn publiek te bereiken.

V. Snijders 35 jaar, Landgraaf
V. Snijders

Ik had erg veel last van speekselverlies aan een kant van mijn mond en sprak volgens mijn vrouw vaker mompelend. Ik weet nu hoe ik hierop kan letten en wat ik moet doen om duidelijker te spreken.

A. Pieters 82 jaar, Sittard
A. Pieters

Vanaf de eerste keer meteen een klik met ons en ons zoontje. Wat heel erg belangrijk is. Wij zijn super tevreden. Goede samenwerking, duidelijke uitleg, denkt mee, werkt op een leuke, speelse en serieuze manier, super met kinderen enz. Ons zoontje gaat goed vooruit. Wij zijn zeer tevreden.

A. van de Poel, vader van Vik 3 jaar, Maastricht
A. van de Poel, vader van Vik

Zeer kundige en professionele logopediste die vriendelijk is en de klachten van mijn kind serieus neemt.

L. Ortmans, moeder van Liv 5 jaar, Voerendaal
L. Ortmans, moeder van Liv

De klachten werden serieus genomen en gaandeweg werden de behandelingen aangepast. Duidelijke uitleg over het hoe en waarom van de behandeling.

V. Cornelissen 31 jaar, Simpelveld
V. Cornelissen

Goede begeleiding voor, tijdens en na de behandeling. Zeer vriendelijke logopediste en staat altijd klaar om te helpen.

B. Jorissen 42 jaar, Voerendaal
B. Jorissen